Assistent accountant

Als assistent accountant werk je bij een accountantskantoor of bij een administratiekantoor. Je klanten zijn ondernemers maar ook soms particulieren. Bij hun controleer je of ze de financiële administratie goed heeft uitgevoerd en hebben ingericht. Voor sommige klanten ga jij de financiële administratie doen.

Voor je klanten maak je aan het eind van elke maand de balans en winst en verliesrekening op. Zo laat je je klant zien hoe het bedrijf er financieel bijstaat en waar verbeterpunten liggen. Veelal stel jij ook de aangiften voor de belastingen op zoals aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Natuurlijk zorg je ervoor dat je klant zo min mogelijk belasting betaalt.

Kortom, een beroep waarbij je veel klantencontact hebt en ook vaak aanwezig bent bij je klant. Je bent vertrouwenspersoon en adviseert je klant op financiele thema’s.Het kan behoorlijk druk zijn op een accountants- of administratiekantoor. De klanten willen aan het eind van de maand weten hoe het staat met de financiën. Ook moeten de belastingaangiften op tijd verstuurd worden naar de belastingdienst. Je doet dus veel en vooral ook verschillend werk voor je klanten waarbij er altijd wel sprake is van een tijdsdruk.