Waar werken?

Waar werken als accountant?
Wat is het verschil qua vacature voor een accountant bij een accountants- en belastingadvieskantoor en een administratiekantoor?

Het verschil zit voornamelijk in de omvang van de klanten en daarmee de administratie ‘problematiek’ die je zal tegenkomen. Een accountants- en belastingadvieskantoor heeft veelal assistent-accountants in dienst (AA of RA) die jaarrekeningen samenstellen en controleren. Daarbij adviseert men ook vaak klanten op het gebied van administratieve aangelegenheden zoals het inrichten van een administratie.

Bij een administratiekantoor werken over het algemeen administratief medewerkers die een minder hoge opleiding hebben genoten. We vermelden hier ‘over het algemeen’ omdat er natuurlijk altijd uitzonderingen zijn. De werkzaamheden zullen over het algemeen minder complex zijn dan die bij een accountants- en belastingadvieskantoor.

En in welke mate verschilt het bovenstaande met het werken bij een bedrijf?
Als je als administrateur bij een bedrijf werkt hou je je volledig bezig met de administratie van één bedrijf, terwijl de accountant bij een accountants- en belastingadvieskantoor zich bezighoudt met de administraties van meer werkgevers ofwel klanten. Daarbij adviseer je je klanten ook op meerdere terreinen als het om hun administratie gaat.

Het vanwege het bovenstaande dat assistent-accountants of administratie personeel van accountants- en belastingadvieskantoren altijd welkom zijn bij bedrijven. Dit is vanwege de brede ervaring en kennis die men heeft opgedaan voor verscheidende klanten. Kortom: er is in het administratieve werkveld prima carrière te maken!